03 november 2019, 11:35 views 12874
Cum decurg lucrările de construcție a Arenei Chișinău (Foto, Video)
03 november 2019, 11:35 views 12874

Cum decurg lucrările de construcție a Arenei Chișinău (Foto, Video)

Lucrările de construcție a Arenei Chișinău au fost efectuate în proporție de 20 la sută, potrivit autorităților.

La această etapă a fost pusă temelia pentru Arenă și pentru centrul acvatic. În total peste 200 de muncitori lucrează zilnic pe șantier. După cum a comunicat anterior ministrul Economiei, Chiril Gaburici, complexul sportiv ar urma să fie dat în exploatare pe 14 octombrie 2019.

Lucrările de construcție sînt executate de compania turcească Summa, care este cîștigătoarea concursului pentru implementarea proiectului de Parteneriat public-privat.

Aqua Centrul complexului va integra o piscină construită conform standardelor olimpice cu 10 piste și o tribună cu o capacitate de peste 500 de spectatori. Centrul va mai fi dotat cu un Aqua Park și săli spațioase pentru fitness. În apropierea sălii polivalente, vor fi construite și șapte corturi de tenis deschise pentru antrenament și un cort central cu tribune cu 520 de locuri, pentru desfășurarea competițiilor internaționale.

De asemenea, „Chișinău Arena" va dispune și de o zonă recreațională cu o tablă de șah sub cerul liber, un teren de joacă pentru copii, o piscină decorativă imensă, care iarna se va transforma în patinoar și un amfiteatru multifuncțional pentru desfășurarea diverselor evenimente de agrement. Costul proiectului este de circa 43 mln euro.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
683 locuitori

Comisarovca Nouă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Coşniţa Nouă, Bosca, Pohrebea Nouă și Comisarovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubasari și la 75 km de Chișinău. Populaţia satului Comisarovca Nouă alcătuia 683 de oameni în anul 2011. Satul Comisarovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.