30 november 2018, 16:45 views 11767
Cum ar arăta Muzeul „A. Pușkin” dacă ar fi iluminat (Foto)
30 november 2018, 16:45 views 11767

Cum ar arăta Muzeul „A. Pușkin” dacă ar fi iluminat (Foto)

Studenții de la Facultatea Arhitectură şi Urbanism a Universității Tehnice a Moldovei (UTM) au elaborat un proiect de iluminare nocturnă a Casei-Muzeu „Alexandr Pușkin" din Chișinău.

Imobilul în care se află muzeul, situat pe strada Anton Pann, nr. 19, din capitală, este cu statut protejat.

Iluminarea acestui monument de arhitectură vine să completeze lista imobilelor iluminate în capitală în cadrul face proiectului „Chișinăul de seară, orașul luminilor", potrivit lui Ion Ștefăniță, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor (AIRM).

Inițiatorii schiței de proiect sînt în căutarea sponsorilor pentru iluminarea casei-muzeu. Lucrările trebuie să fie executate pînă în luna iunie a anului viitor.

Source: noi.md

Keywords:

muzeu , iluminare , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populaţia:
1458 locuitori

Cuizăuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanţă de 27 km de oraşul Rezina şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1458 de oameni. Este menţionat documentar la 25 februarie 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.