16 may 2018, 16:30 views 3801
Lucrări agricole pe Stadionul Republican (Foto)
16 may 2018, 16:30 views 3801

Lucrări agricole pe Stadionul Republican (Foto)

Ambele clădiri din fotografie s-au păstrat pînă astăzi. Adresa curentă a clădirii din stînga este Tighina, 21, a celei din dreapta – Sciusev, 5.

Clădirea de pe strada Sciusev, 5 este Sinagoga "Sennaia", construită în anul 1886, pe timpurile sovietice aici se afla Biroul pentru ocuparea forței de muncă.

Fotografia reprezintă interes şi pentru faptul că vedem cum copii sînt implicați în anumite munci agricole pe Piața Sennaia (apoi în acest loc a fost construit Stadionul Republican).

Din alte fotografii vechi se știe că pe această piaţă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial erau cultivaţi cartofi. Întrucît fotografia în cauză nu este datată, putem presupune că aceasta a fost făcută în în timpul războiului sau mai devreme.

Fotografie din colecția lui Iurie Cojocaru.

Source: facebook.com

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
539 locuitori

Buzduganii de Jos este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 539 de oameni. Satul Buzduganii de Jos a fost menționat documentar în anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.