20 january 2018, 10:30 views 12859
Beneficiarii vor primi în curînd compensațiile la căldură
20 january 2018, 10:30 views 12859

Beneficiarii vor primi în curînd compensațiile la căldură

Beneficiarii din Chișinău vor primi în curînd compensațiile la căldură pentru primele trei luni ale acestui sezon de încălzire. Întîrzierile admise la plata compensațiilor au fost generate de modificarea procedurii de primire a dosarelor și de calculare și emitere a facturilor.

Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, a declarat pentru IPN că aleșii locali din municipiu au inițiat modificarea regulamentului întrucît exista o neclaritate legată de acumularea dosarelor și de emiterea facturilor. Într-un final, s-a decis semnarea unui contract cu „Info Bon" SRL și, din 5 ianuarie, facturile sînt eliberate de către această societate cu răspundere limitată.

Petru Gontea spune că DGLCA a acumulat toate dosarele, indiferent unde au fost depuse acestea, și le-a transmis către „Info Bon", iar deja din această lună beneficiarii vor primi facturi recalculate, cu compensațiile pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie.

Cererile noi și cele de reconfirmare pentru obținerea compensației se depun la gestionarii fondului locativ sau direct la pretură. Apoi, sînt aprobate de către comisiile speciale din cadrul preturii. În prezent există în jur de 29 de mii de familii care au depus cereri pentru compensarea cu 40% a facturii la termificare.

Source: ipn.md

Keywords:

compensații , incalzire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
2796 locuitori

Dănceni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Dănceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Ialoveni și la 21 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2796 de oameni. Satul Dănceni a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.