12 may 2017, 12:05 views 5120
Primăria Chișinău vrea să procure apartamente sociale
12 may 2017, 12:05 views 5120

Primăria Chișinău vrea să procure apartamente sociale

Primăria municipiului Chișinău își propune să procure în perioada următoare cel puțin zece apartamente pentru a asigura cu spațiu locativ persoanele defavorizate și care necesită îmbunătățirea condițiilor locative. Apartamentele vor fi alocate prioritar persoanelor care dețin o hotărîre judecătorească irevocabilă prin care autoritățile publice locale au fost obligate să le asigure cu spațiu locativ.

Primarul interimar Silvia Radu a declarat la ședința operativă de la Primărie că în cadrul întâlnirilor sale cu chișinăuienii a înțeles că spațiul locativ social a fost distribuit după principiul prieteniei sau al apartenenței la partid. „De fapt, a fost doar un sigur partid prietenii căruia au reușit să dispună de apartamente sociale. Avem situații când există decizii de judecată, ultima instanță, inclusiv CEDO, prin care Primăria este obligată să atribuie spațiul locativ", a spus Silvia Radu, menționând că în unele cazuri chiar și de 15 ani nu s-a luat nicio decizie.

Silvia Radu a declarat că achiziționarea apartamentelor s-a decis după ce Agenția Municipală de Ipotecă Chișinău, societate pe acțiuni în care municipalitatea deține peste 30% din acțiuni, a propus Primăriei ca din beneficiul pentru anul 2017 să achiziționeze de la întreprindere 10 apartamente, la prețul de peste zece mii de lei pentru un metru pătrat. În context, Silvia Radu a analizat propunerea și a dispus ca sursele financiare care constituie beneficiul municipalității din deținerea cotei-părți în AMIC să fie transferați municipalității.

Edilul a menționat că urmează a fi constituită o comisie specială care va fi responsabilă de repartizarea locuințelor libere sau a noilor locuințe care vor fi achiziționate de Primărie. Echipa va analiza cererile în ordinea în care au fost depuse, iar criteriul de atribuire a locuințelor va fi vechimea hotărârii judecătorești.

Source: radiochisinau.md

Keywords:

primaria , Chisinau , apartament

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII-lea
Populația:
2025 locuitori

Borosenii Noi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Borosenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la 8 km de oraşul Rîşcani şi la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2025 de oameni. Satul Borosenii Noi a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.