21 june 2017, 15:45 views 8295
Havuzul din Parcul „Valea Morilor“ a început să funcționeze (Foto)
21 june 2017, 15:45 views 8295

Havuzul din Parcul „Valea Morilor“ a început să funcționeze (Foto)

Pe chișinăuieni i-au bucurat cu lansarea havuzului de pe Scara Cascadelor din Parcul „Valea Morilor".

Lansarea acestei fîntîni arteziene a fost tergiversată cîteva săptămîni din cauza tărăgănărilor birocratice de transmitere a havuzului în gestiunea Asociației «Spatii Verzi». Acum Scara Cascadelor, completată cu havuzul care funcționează, poate fi numită pe bună dreptate „Mărgăritarul Chișinăului".

Havuzul de pe Scara Cascadelor a fost lansat deja în regim de testare, dar pentru darea sa definitivă în exploatare era nevoie de dispoziția vice-primarului capitalei, Nistor Grozavu, privind transferul acestui obiect la balanța Asociației «Spatii Verzi». În ciuda faptului că ordinul a fost semnat încă pe 14 iunie, havuzul a început să funcționeze în regim normal de pe data de 20 iunie, marți. Potrivit precizărilor șefului Asociației «Spații Verzi» Eliferii Haruța, a fost nevoie de timp pentru a fi respectate toate formalitățile juridice, iar în cazul nerespectării acestora apa și energia electrică necesară pentru funcționarea fîntînii artreziene, nu ar fi fost oferite de către furnizorii de servicii comunale.

Havuzul de pe Scara Cascadelor, potrivit spuselor reprezentanților Primăriei, va funcționa pînă la sfîrșitul sezonului estival, atît în zilele de lucru, cît și în weekend. Cheltuielile pentru întreținerea fîntînii arteziene vor constitui estimativ aproximativ 80 de mii lei pe lună. Respectarea tuturor obligațiilor financiare legate de întreținerea havuzului va fi asigurată de Camera de Comerț și Ministerul Finanțelor. După cum a menționat Eliferii Haruța, „nu ar trebui să apară situația în care organele de control ar găsi motive pentru aplicarea unei amenzi Asociației «Spatii Verzi».

Proiectul de amenajare a zonei Parcului „Valea Morilor" a fost inițiată de autoritățile capitalei în anul 2012. De atunci, pe malul Lacului „Valea Morilor" (fostul „Lac Comsomolist") a fost amenajat cheiul lacului, reînnoită plaja și începute lucrările de restaurare a mai multor obiecte de infrastructură. Restaurarea Scării Cascadelor, a rotondei și a havuzului a început în anul 2015 și a durat circa un an și jumătate. Din bugetul municipal au fost alocate 12 milioane de lei pentru amenajarea acestor obiecte.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , Valea Morilor , Havuz

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1224 locuitori

Vulcăneşti este un sat din cadrul comunei Cioreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1224 de locuitori. Satul Vulcănești a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.