28 april 2017, 09:31 views 4041
52 de străzi din capitală au fost curățate
28 april 2017, 09:31 views 4041

52 de străzi din capitală au fost curățate

Pe parcursul zilei joi, 27 aprilie, au fost efectuate 764 de curse de evacuare din capitală a copacilor şi crengilor rupte în urma ninsorilor din 20-21 aprilie. Bilanțul a fost prezentat de către șeful statului major al Serviciului Protecției Civile şi Situațiilor Excepționale, Ghenadie Barbu.

Pînă acum au fost curățate 52 de străzi din capitală. Forțele de ordine implicate în înlăturarea consecințelor calamității naturale au început munca de la ora 05.00 şi o vor continua astăzi până la 23.00, ca să revină mâine de dimineață.

Locuitorii capitalei sînt îndemnați să renunțe la mașini în favoarea transportului public în comun pentru a evita formarea ambuteiajelor şi pentru a facilita evacuarea copacilor şi a crengilor.

Pe lîngă intervențiile din capitală, au fost desfășurate şi lucrări de pompare a apei în mai multe localități din raionul Strășeni, Cahul, în UTA Găgăuzia. Riscul de revărsare din albie a lacurilor şi de inundații în acest moment nu există.

În continuare însă rămîn deconectate de la energia electrică 18 localități din șase raioane.

Source: ipn.md

Keywords:

Chisinau , curăţenie , strada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1706
Populația:
263 locuitori

Şoltoaia este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Satul Şoltoaia a fost menționat documentar în anul 1706.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.