03 april 2017, 12:40 views 6301
La Chişinău va fi construită o sinagogă şi un muzeu al evreilor
03 april 2017, 12:40 views 6301

La Chişinău va fi construită o sinagogă şi un muzeu al evreilor

Sînt doi paşi ai planului de acţiuni, formulat de Parlament, care are scopul de a combate antisemitismul. Subiectul a fost discutat la o întrevedere, pe care a avut-o preşedintele Parlamentului Andrian Candu cu reprezentantul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Andrew Baker.

La întrevedere, Andrian Candu a discutat despre planul de acţiuni pe care îl are Parlamentul în vederea combaterii atitudinii ostile faţă de evrei.

"Lucrul cel mai important este să creştem un spirit al toleranţei şi a înţelegerii că ororile Holocaustului şi acţiunile antisemitiste sunt de condamnat", a declarat preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

Rprezentantul OSCE s-a arătat încântat de iniţiativa Parlamentului de la Chişinău

.

"Vă pot asigura că, odată ce implementarea planului va începe, va veni şi asistenţa necesară atât din partea OSCE, cât şi din partea unor organizaţii, persoane fizice şi prieteni din străinătate, care să vă stea alături în acest parcurs", a spus rabinul, reprezentant al OSCE, Andrew Baker.

Amintim că în 2015, Parlamentul a adoptat o lege care prevede că 27 ianuarie este Ziua Comemorării Holocaustului.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şase milioane de evrei au fost exterminaţi de fascişti.

Source: publika.md

Keywords:

Chisinau , muzeu , parlament

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
259 locuitori

Andreevca este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 259 de oameni. Satul Andreevca a fost menționat documentar în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.