01 december 2017, 15:17 views 6417
O sanie gigant a apărut la Chișinău (Foto)
01 december 2017, 15:17 views 6417

O sanie gigant a apărut la Chișinău (Foto)

O „sanie cu zurgălăi", așa numai cum în povești ai văzut, a apărut la Chișinău. Designerul Mihai Stamati, a creat o sanie uriașă care, în următoarele zile, va găzdui toți copiii iubitori de iarnă și de zăpadă.

„Într-o discuție cu Lucia Culev, Direcția Cultură a Primăriei am sugerat diversificarea activităților culturale în perioada iernii și am venit cu ideea realizării unei sănii supradimensionate pentru a crea o atmosferă de săniuș colectiv. După ce am creat modelul 3D și totul a fost gata de producție mi-am îndemnat studenții de la Specialitatea Design Industral UTM, să vină la „clacă" ca să o asamblăm. Sania va fi utilizată mai multe zile la rînd, atît timp cît ne va permite zăpada", ne spune Mihai Stamati.

Sania va fi scoasă la săniuș de Zilele Culturii la Chișinău, iar taxa pentru copiii dornici de a încăleca sania gigantă, va fi o carte pe care o vor dona pentru o nouă bibliotecă.

„Ne propunem să facem săniuș în Piața Marii Adunări Naționale, pe strada Pietonală, dar și alte locuri. Săniușul face parte din programul dedicat Zilelor Culturii în capitală care întrunește concerte, recitaluri de poezie, iar cei care doresc să se plimbe cu sania sînt îndemnați să dăruiască o carte pentru o nouă biblitecă - acesta ar fi prețul unui bilet de călătorie cu sania. O sanie care să unească oamenii, să provoace grupuri de prieteni ca să vină și să se plimbe cu ea în locuri publice ale capitalei", mai spune Mihai Stamati.

Proiectul a fost implementat cu suportul financiar al Direcției Cultură și a costat opt mii de lei.

Source: unimedia.info

Keywords:

proiect , sanie , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1102 locuitori

Căbăiești este un sat și comună din raionul Călăraşi. Căbăiești este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Căbăiești se află la distanţa de 22 km de orașul Călăraşi și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1 102 oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.