01 october 2017, 12:10 views 4163
În Chișinău au înghețat mai multe rețele de apă și apometre
01 october 2017, 12:10 views 4163

În Chișinău au înghețat mai multe rețele de apă și apometre

În ultimele trei zile în Chişinău au fost înregistrate circa 60 de cazuri de îngheţare a reţelelor de apă şi apometrelor.

Specialiştii de la întreprinderea municipală "Apă-Canal Chişinău" au fost solicitaţi în 44 de cazuri de apometre îngheţate şi 13 cazuri de îngheţ a branşamentelor. Întreprinderea aminteşte că pentru a diminua la minimum neplăcerile cauzate de aceste probleme, consumatorii trebuie să asigure protecţia şi integritatea fizică a căminului de apometru, a contorului şi subsolurile blocurilor contra îngheţului, iar ges tionarii să termoizoleze regulamentar gurile de acces la revizii, reţelele interioare de canalizare şi branşamentele.

Totodată, specialiştii întreprinderii atenţionează şi asupra respectării normelor în construcţie de exploatare a conductelor, termoizolarea corectă a contoarelor de apă rece.

Pentru evitarea unor avarii, precum şi a unor cheltuieli inutile, e necesar ca să fie izolate cu materiale speciale branşamentele şi apometrele, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă. De asemenea, capacul de acces care închide căminul trebuie să fie foarte bine ermetizat.

Gestionarii fondului locativ sunt obligaţi să păstreze aceste bunuri.

Source: infotag.md

Keywords:

Chisinau , apometru , ger , apeduct

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1295 locuitori

Voloviţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Voloviţa și Alexandru cel Bun. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Volovița a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.