24 october 2016, 10:30 views 5873
Poliția închide și sigilează toate cazinourile din ţară (Foto)
24 october 2016, 10:30 views 5873

Poliția închide și sigilează toate cazinourile din ţară (Foto)

Toate cazinourile din ţară au fost închise, noaptea trecută. Poliţiştii au sigilat aproape 160 de localuri din cele 327 existente, iar celelalte nu funcţionează. Licențele de activitate le-au fost suspendate, pentru că au fost eliberate sau prelungite cu grave abateri de la lege. Prejudiciul cauzat bugetului este de cel puţin 15 milioane de lei.

Patronii celor mai multe localuri de jocuri de noroc nu s-au conformat deciziei de suspendare a activităţii şi a fost nevoie de intervenţia poliţiei, care a sigilat intrările în sălile cu aparate de joc.

Potrivit Asociaţiei Patronatelor Business-ului distractiv, moldovenii cheltuiesc anual 350 de milioane de lei la jocurile de noroc şi casele de pariuri, ceea ce înseamnă aproape un milion de lei pe zi.

"E super că s-au închis. Chiar mă bucur. Mai puţin copii să ducă pe cale nu reuşită.Iată acuma copii cred o să devină oameni. Nu o să stea cu gândul mă duc, fură bani"-

"Este foarte bine. Fiindcă oamenii devin dependenţi, duc toţi banii la cazino. Cei care sunt obsedați deja nu se mai pot opri".

"Este un lucru binevenit să fie închise toate cazinourile. Pentru că există într-adevăr o provocare şi un pericol pentru tânăra generaţie."

Oamenii care au reuşit să învingă viciul şi să-şi revină după boala ce le-a ruinat viaţa explică prin ce sunt ademeniţi clienții sălilor de jocuri de noroc.

"Orice dependent de jocuri de noroc când ajunge într-o sală de joc el crede inconștient ca mergând într-o sală acolo o să lase problemele cotidiene. Și el merge acolo ca să se simtă bine, bine cu ghilimelele de rigoare fiindca nu e nici un bine acolo", a specificat fondatorul Grupului Jucătorilor Anonimi, Ciprian Vicol.

Captivii jocurilor de noroc nici nu conştientizează când ajung în această situație, susțin psihologii.

"Este o evitare a responsabilităţii pentru propria viaţă sau transpunerea acestei responsabilităţi pe seama altcuiva. De regulă, dependenţii neagă faptul că sunt dependenţi. Ei au iluzia că în orice moment pot renunţa", a menţionat psihologul Natalia popa.

Restricţiile au fost aplicate după ce au fost constatate numeroase nereguli de Inspecţia Financiară, de Procuratura Anticorupţie şi Centrul National Anticorupţie.

În aceste ilegalităţi au fost implicaţi şi responsabili de la Camera de Licenţiere.Cinci funcţionari, inclusiv adjunctul directorului, Eduard Hadei, au fost reţinuţi. Ministerul Economiei s-a autosesizat și a suspendat conducerea Camerei de Licenţiere. Totodată, a fost sistată eliberarea licențelor pentru jocurile de noroc, până la încheierea procesului penal.

Anterior, Serviciul de Informaţii şi Securitate a atenționat că deficiențele în legislaţia ce reglementează domeniul pot duce nu doar la evaziuni fiscale, dar pot genera și probleme sociale, precum şi să afecteze imaginea Moldovei în lume. Şi asta pentru că jocurile de noroc pot fi un instrument internaţional eficient de spălare a banilor.

Source: www.publika.md

Keywords:

casino , politia , joc de noroc

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1680 locuitori

Cotul Morii este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Cotul Morii. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1680 de locuitori. Satul Cotul Morii a fost menționat documentar în anul 1621.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.