14 october 2016, 15:35 views 5659
Instruiri pentru acordarea primului ajutor, în centrul Chişinăului
14 october 2016, 15:35 views 5659

Instruiri pentru acordarea primului ajutor, în centrul Chişinăului

În contextul Zilei Europene a Resuscitării, duminică, 16 octombrie, în Grădina Publică Ştefan cel Mare, vor avea loc instruiri cu privire la acordarea primului ajutor medical persoanelor care se află în stare de urgenţă. 20 de medici de la Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească vor prezenta pe manechine manevre de resuscitare în cazul unui stop cardiac, manevre de dezobstrucţie a căilor respiratorii în caz de sufocare cu corp străin etc.

Solicitată de IPN, purtătorul de cuvînt al CNAMUP, Diana Blanaru, a declarat că este foarte important ca aceste manevre să fie efectuate în primele clipe, pînă la sosirea serviciilor specializate, pentru că acestea sunt salvatoare de viaţă. Pe lîngă posibilitatea de a învăţa gratuit tehnici de prim ajutor, la final cei implicaţi vor primi certificate de participare.

Managerul Proiectului REPEMOL, Silvia Morgoci, a menţionat că în cadrul proiectului s-au desfășurat cursuri de prim ajutor pentru comunitate, iar CNAMUP şi-a asumat responsabilitatea de a continua aceste practici. Astfel, se urmărește sporirea gradului de cunoaştere în ceea ce priveşte efectuarea manevrelor de prim ajutor în rândul populației.

Evenimentul „Acţionează pentru viaţă! Învaţă să acorzi primul ajutor!" este organizat de către Ministerul Sănătăţii şi Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, cu sprijinul Proiectului moldo-elveţian REPEMOL. Acţiunea se va desfăşura între orele 10.00 şi 14.00, în Grădina Publică Ştefan cel Mare din capitală.

Source: ipn.md

Keywords:

instruire , Chisinau , medicina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
429 locuitori

Hutulu este un sat din cadrul comunei Lebedenco, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cahul și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de oameni. Satul Hutulu a fost menționat documentar în anul 1861.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.