10 october 2016, 10:55 views 5912
Începe sezonul de încălzire
10 october 2016, 10:55 views 5912

Începe sezonul de încălzire

Trei instituții medicale din capitală au primit indicații de a se conecta la agentul termic.

Este vorba de spitalele pentru copii, din motiv că numărul pacienților cu viroze crește de la o săptămînă la alta.

Potrivit șefului Direcției sănătate a Primăriei, Mihai Moldovanu, Spitalul pentru Copii nr.1, Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii și Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „V. Ignatenco" sînt cele trei instituții medicale care vor fi conectate astăzi la căldură. „Unul dintre spitale are cazangerie autonomă – Spitalul de Boli Contagioase, el fiind conectat deja de dimineață. Și celelalte două instituții vor fi conectate, în decurs de 2 zile, la agentul termic", a declarat Moldovanu.

Celelalte instituții medico-sanitare urmează să fie conectate la căldură după verificarea temperaturii în saloane. Prioritar se va inspecta situația din cadrul maternităților, iar ulterior, unde va exista necesitatea, acolo se va porni sezonul de încălzire.

„În ultimul timp a crescut numărul cazurilor de viroze în rîndul copiilor. De vină ar fi sălile de clasă reci și temperatura scăzută din apartamente, ceea ce duce la un număr mare de pacienți internați în spital cu viroze. Comparativ cu săptămîna precedentă, se înregistrează o creștere a numărului de copii bolnavi – 251 de cazuri, dintre care 81 de copii sînt internați", a menționat seful Direcției sănătate.

În total, în municipiul Chișinău sînt 51 de instituții medico-sanitare.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1529 locuitori

Ghetlova este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Noroceni, Ghetlova și Hulboaca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1529 de oameni. Satul Ghetlova a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.