25 september 2016, 11:00 views 5070
8000 de saci cu gunoi au fost adunați în Chişinău
25 september 2016, 11:00 views 5070

8000 de saci cu gunoi au fost adunați în Chişinău

Peste opt mii de saci cu gunoi au fost colectați în municipiul Chişinău în cadrul Zilei Curăţeniei „Hai, Moldova!". Acţiunea de salubrizare a adunat 3 500 de voluntari care au strâns gunoaiele din nouă parcuri din Chişinău.

Participanţii la acţiune au primit mănuşi şi saci pentru colectarea deşeurilor. Potrivit organizatorilor, din spaţiile verzi s-au adunat 8 068 de saci cu gunoi, dintre care peste 2 500 de saci cu deşeuri reciclabile. Marea parte a deşeurilor colectate au fost sticle şi ambalaje de plastic şi veselă de unică folosinţă, însă voluntarii au colectat şi canapele, pneuri şi tehnică de uz casnic. Printre participanţi la acțiune s-au numărat elevi, studenţi, profesori, funcţionari publici, avocaţi, doctori, ingineri, programişti, interpreţi etc.

Primarul Dorin Chirtoacă a participat la acţiunile de salubrizare alături de angajaţi ai primăriei şi voluntari, în Parcul „Valea Morilor". Edilul a apreciat importanţa acestei campanii, care poate deveni o tradiţie pentru municipiul Chişinău, menţionând că s-a intervenit acolo unde serviciile de profil nu reuşesc să menţină curăţenia la nivelul necesar.

Acţiunea de salubrizare Hai Moldova! este la cea de-a III-a ediţie şi anul acesta pentru prima dată s-a desfăşurat concomitent în Republica Moldova şi în România. La precedentele ediţii, la acţiunile de salubrizare au participat peste 100 de mii de persoane pe tot teritoriul republicii.

Source: ipn.md

Keywords:

deşeuri , Chisinau , curăţenie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
5882 locuitori

Tvardiţa este un sat şi comună din raionul Taraclia. Tvardiţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 44 km de oraşul Taraclia şi la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5882 de oameni. Satul Tvardița a fost înființat în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.