22 june 2016, 14:15 views 5565
Băuturi răcoritoare și înghețată pentru locuitorii capitalei
22 june 2016, 14:15 views 5565

Băuturi răcoritoare și înghețată pentru locuitorii capitalei

Primăria Chișinău anunță despre acțiunile pe care le va întrepinde municipalitatea în perioada caniculară. Printre acestea se enumără asigurarea funcţionării havuzurilor din oraș, funcţionarea punctelor sanitare mobile în zonele aglomerate din oraş; funcţionarea pieţelor agroalimentare în condiţii caniculare, cu intensificarea măsurilor de salubrizare a teritoriului dar și asigurărea populaţiei cu băuturi răcoritoare şi îngheţată, potrivit unui comunicat emis de Primărie.

De menționat că prin sintagma „asigurărea populaţiei cu băuturi răcoritoare şi îngheţată" se are în vedere faptul că Direcția comerț va înștiința agenții economici să prevadă o cantitate suficientă de înghețată și băuturi răcoritoare în stoc, potrivit serviciului de presă al Primăriei.

Autoritățile municipale au întocmit un „Plan de acțiuni pentru minimalizarea impactului negativ al temperaturilor înalte asupra sănătății populației din municipiul Chișinău, în perioada estivală a anului 2016". Planul prevede monitorizarea condițiilor de păstrare a produselor în piețele de consum; respectarea regimului de activitate a taberelor de odihnă pentru copii, în sensul respectării condiţiilor sanitaro-epidemiologice; starea sanitară a bazinelor acvatice, a plajelor şi a apei potabile din surse centralizate; instruirea personalului din sefera de deservirea populaţiei privind activitatea în timp de caniculă ș.a.

Recomandările generale pentru populaţie în perioada caniculară vizează: evitarea prelungită la soare în orele amiezii; evitarea scăldatului în bazinele cu apă stătătoare, purtarea hainelor de culoare deschisă, din fibre naturale; consumul a 2 litri de apă pe zi cu evitarea băuturilor alcoolice şi a băuturilor dulci carbogazoase; consumul de fructe şi legume în stare proaspătă; evitarea efortului fizic în miezul zilei etc.

Acțiunile vor fi întreprinse în scopul minimalizării impactului negativ al temperaturilor caniculare asupra sănătăţii populaţiei în perioada de vară.

Source: www.realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.