17 june 2016, 12:50 views 4859
Lucrătorii serviciilor comunale din Chișinău, în grevă pasivă
17 june 2016, 12:50 views 4859

Lucrătorii serviciilor comunale din Chișinău, în grevă pasivă

Angajații Asociației „Spații verzi" au intrat astăzi în grevă pasivă. Lucrătorii serviciilor comunale declară că vor trece la acțiuni mai hotărîte, dacă în două săptămîni nu va fi eliberat din arest șeful Direcției „Spații verzi" din sectorul Buiucani, Gheorghe Cojocaru.

Informația cu privire la declanșarea grevei pasive a fost confirmată de vicedirectorul Asociației „Spații verzi" Galina Leahu, care a amintit despre revendicarea pe care a enunțat-o ieri. Lucrătorii serviciilor comunale sînt solidari cu directorul Direcției „Spații verzi" din sectorul Buiucani, Gheorghe Cojocaru, acuzat de neglijență în serviciu.

Reporterul NOI.md nu a reușit să facă legătura cu secretariatul Asociației „Spații verzi" – acolo nimeni nu răspunde la telefon.

La rîndul său, șeful Serviciului de presă al Primăriei Chișinău, Vadim Brînzaniuc, a confirmat că a fost informat despre greva angajaților întreprinderii municipale, însă nu cunoaște detalii.

Angajații așteaptă, de asemenea, răspuns de la Procuratura Generală, de la care au solicitat eliberarea imediată a șefului lor. Șeful Serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat astăzi că afirmațiile reprezentanților Asociației „Spații verzi" sînt o încercare de intimidare a procurorilor. Maria Vieru a dat asigurări că procurorii nu au de gînd să se lase provocați și vor întreprinde toate eforturile pentru a stabili persoanele vinovate.

Amintim că, din cauza vremii nefaste, pe 14 iunie, în sectorul Buiucani a murit o femeie, care a fost strivită de un copac, prăbușit din cauza rafalelor puternice de vînt. Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru neglijență în serviciu. Procuratura Generală l-a reținut pe directorul Direcției „Spații verzi" din sectorul Buiucani, Gheorghe Cojocaru.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
935 locuitori

Zăluceni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Zăluceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 36 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăluceni datează din anul 1624.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.