20 may 2016, 15:00 views 13540
Cele mai frumoase vederi asupra Chișinăului (Foto)
20 may 2016, 15:00 views 13540

Cele mai frumoase vederi asupra Chișinăului (Foto)

Vederile asupra unui oraș sînt de o frumusețe surprinzătoare pentru că îți permit să vezi un oraș din ansamblu, în toată complexitatea și splendoarea lui. Chișinăul dispune de vederi zguduitoare prin frumusețea și imensitatea priveliștilor pe care ți le deschide.

Orașulmeu.md îți pune la dispoziție o serie de vederi ale Chișinăului, unele din ele surprinzînd panorame excepționale.

Drumul spre satul Cheltuitor

Drumul spre Cheltuitor deschide o panoramă surprinzătoare asupra Chișinăului, în special asupra sectorului Ciocana. De aici se poate vedea aproape întreg orașul de la Megapolis Mall în dreapta, pînă la Metro în partea stângă.

Unde? În cazul în care mergi spre Vadul lui Vodă, după satul Colonița întoarcem la stînga spre satul Cheltuitor. Mergînd vreo 100 de metri pe drumul respectiv, poți surprinde o panoramă uimitoare asupra Chișinăului.

Clădirea părăsită de la Metro

Dacă vă întrebați de unde sînt făcute atîtea poze care cuprind porțile orașului și o parte a Chișinăului – Clădirea părăsită de la Metro este răspunsul. Pentru a te bucura de o astfel de vedere trebuie să urci pe acoperișul unei clădiri de 9 etaje.

Unde? De la Metro 2 trebuie de mers în partea orașului, către benzinăria Bemol, de la ea 50 de metri de-a lungul unui drum de țară spre dreapta.

Dealul de la Ciocana

Dealul de la Ciocana este locația perfectă pentru a admira o priveliște impresionantă alături de o ceașcă de cafea sau o sticlă de bere. Aici te poți bucura de vederi panoramice asupra Aeroportului Chișinău și a regiunii Buiucani.

Unde? Dealul din regiunea Maria Drăgan.

Dealul de la Buiucani

Dealul de la Buiucani îți oferă posibilitatea nu doar de a admira vederile Chișinăului, dar și de a ține un picnic alături de cei dragi. Aici natura este frumoasă, iar aerul este curat.

Unde? Ridicîndu-te pe strada Dragomirna, faci la dreapta.

Clădirea Romanița

Pentru nimeni nu e un secret că clădirea Romanița deschide priveliști uimitoare asupra orașului. Datorită înălțimii sale, de acolo poți cuprinde părți impresionante ale orașului. Clădirea este una locuitivă, de aceea pe acoperișul ei poți ajunge folosind ascensorul.

Unde? Cădirea se află la Malina Mică, pe strada Arheolog Ion Casian-Suruceanu.

Source: orasulmeu.md

Keywords:

frumusete , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
147 locuitori

Țapoc este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 147 de oameni. Satul Țapoc a fost menționat documentar în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.