28 april 2016, 15:00 views 6573
Regulament nou al ACC privind modalitatea de facturare a serviciilor de apă şi canalizare
28 april 2016, 15:00 views 6573

Regulament nou al ACC privind modalitatea de facturare a serviciilor de apă şi canalizare

Noul regulament cu privire la serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare vine să stabilească în mod clar raporturile juridice între operator şi consumator, indicând procedura de facturare a volumului de apă neînregistrat. Furnizorul de apă anunţă că prevederile regulamentului în cauză vor pune capăt problemelor înregistrate din cauza interpretării diferite a problemei diferenţei de volum distribuite locatarilor din blocurile locative.

Potrivit regulamentului, în blocurile locative în care contractele de furnizare a serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare vor fi încheiate cu gestionarul blocului, facturarea se va efectua în baza tarifelor aprobate pentru furnizarea acestui serviciu la blocul locativ. Aici vor fi incluse cheltuielile până la hotarul de delimitare a proprietăţilor reţelelor, cu distribuirea integrală, pe apartamente a volumului de apă înregistrat. Hotarul de delimitare fiind ieşirea din contorul instalat în subsolul blocului locativ şi a volumului de apă înregistrat de contorul comun instalat la branşamentul blocului.

Volumul înregistrat de contorul de la branşamentul blocului, dar nedistribuit, se repartizează adăugător pentru fiecare apartament proporţional consumului înregistrat de contoarele instalate în apartament şi conform normelor de consum în lipsa contoarelor.

O altă prevedere a regulamentului, se referă şi la facturarea în blocurile locative în care furnizarea serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare se va efectua în baza contractelor încheiate de către operator cu fiecare proprietar/locatar în parte. În acest caz, facturarea este realizată în baza datelor contoarelor individuale instalate în apartamente şi a tarifelor aprobate pentru furnizarea acestui serviciu consumatorilor casnici proprietari/locatari de apartamente. În astfel de situaţii, volumul de apă nedistribuit nu va fi repartizat proprietarilor de apartamente, iar pierderile înregistrate vor fi acoperite de către operator.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Apă-Canal , Chisinau , servicii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1142 locuitori

Colibabovca este un sat şi comună din raionul Leova. Colibabovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1142 de oameni. Satul Colibabovca a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.