03 november 2016, 15:34 views 7226
Proiectul #UnArtOras – 50 capodopere ale picturii naționale vor fi afișate pe panourile de publicitate din Chişinău
03 november 2016, 15:34 views 7226

Proiectul #UnArtOras – 50 capodopere ale picturii naționale vor fi afișate pe panourile de publicitate din Chişinău

În perioada martie-aprilie, imaginile a 50 capodopere ale picturii naționale vor fi afișate pe panourile de publicitate al orașului Chișinău, ca parte a unei campanii sociale de promovare a picturii moldovenești.

Proiectul #UnArtOras constă în selectarea a 50 piese reprezentative din colecția Pictură Națională a Muzeului Național de Artă al Moldovei și reproducerea calitativă a acestora pe 50 panouri stradale instalate în orașul Chișinău. Astăzi, la sediul Muzeului Național de Artă al Moldovei a fost lansată campania respectivă, iar expoziţia îşi aşteaptă vizitatorii.

Demararea acestui proiect inedit în domeniul artelor plastice are drept scop valorificarea patrimoniului artistic al Republicii Moldova. Proiectul #UnArtOras constituie o modalitate de a extinde muzeul în spațiul public, făcându-l astfel mai agreabil pentru comunitate.

Transformarea panourilor publicitare în opere de artă în spațiul public, va atrage atenția societății asupra autenticelor valori culturale naționale. Expunând opere reprezentative realizate de artiști notorii din Moldova: Auguste Baillayre, Mihai Grecu, Valentina Rusu-Ciobanu, Glebus Sainciuc, Ada Zevin, Andrei Sârbu, Eleonora Romanescu etc., publicul are posibilitatea să descopere sau să redescopere colecțiile de artă păstrate în fondurile Muzeului Național de Artă al Moldovei.

Source: orasulmeu.md

Keywords:

pictura , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.