03 april 2016, 10:21 views 6355
Chirtoca: În Chișinău pămîntul este furat de sub nasul nostru, dar noi nu facem nimic
03 april 2016, 10:21 views 6355

Chirtoca: În Chișinău pămîntul este furat de sub nasul nostru, dar noi nu facem nimic

Președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid din Consiliul municipal Chișinău (CMC), Vasili Chirtoca, a îndemnat să se investigheze serios cazurile de expropriere ilegală a terenurilor de pămînt în municipiul Chișinău. Potrivit consilierului, timp de trei ani, din cauza îngăduinței excesive manifestate de primarul general, Dorin Chirtoacă, fondul funciar al capitalei a pierdut 30 ha de teren.

„Aici ni s-a vorbit despre cîteva cîștiguri de cauză. Reprezentanta Direcției funciare ne-a comunicat că în instanțele de judecată au fost înregistrate anumite succese. Șefa Direcției juridice, Diana Gurschi, a relatat convingător despre aceea cum juriștii de la Primărie au contestat cîteva decizii cu privire la alocarea terenurilor de pămînt, numai că toate acestea nu sînt decît o picătură în mare. Terenurile se fură de sub nasul nostru, iar noi nu facem nimic. Propun să convocăm o nouă ședință a CMC-ului pentru a examina proiectele de decizii care ne vor asigura pe viitor în cazurile cînd pămîntul va fi repartizat ilegal", a spus Chirtoca.

Președintele de fracțiune a comunicat că în ultimii trei ani fondul funciar al capitalei a pierdut ireversibil 30 ha de pămînt. „Este echivalentul a 1,2 miliarde de lei. Aceste ilegalități au fost comise cu îngăduința excesivă a domnului primar general. Din motive necunoscute pentru noi, el nu s-a adresat organelor de drept, nu i-a propus lui Ghimpu să elaboreze legile respective. Nu s-a făcut nimic și pămîntul a fost furat de la chișinăuieni. Noi trebuie să ne asigurăm și să ne ocupăm la modul serios de inițiativele care nu ar admite repartizarea ilegală a terenului. Este inacceptabil să nu întreprinzi nimic atunci cînd sub ochii tăi se produc asemenea ilegalități", a subliniat Vasili Chirtoca.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1784 locuitori

Unțești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Unțești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1784 de oameni. Satul Unțești a fost menționat documentar în anul 1883.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.