03 january 2016, 10:01 views 7065
Mărțișoarele au inundat capitala (Video)
03 january 2016, 10:01 views 7065

Mărțișoarele au inundat capitala (Video)

Mărțișoarele au împînzit Chișinăul. Sînt de toate felurile, de toate culorile și sînt peste tot. Odată cu sosirea primăverii, moldovenii au obiceiul de a dărui cîte un mărțișor persoanelor dragi. Pregătirile și cumpărăturile au început din timp.

Centrul capitalei este plin de mărțișoare, datorită acestui fapt chișinăuienii și vizitatorii capitalei au de ales dintr-un asortiment bogat al acestui simbol al primării. De la mărțișoare handmade pînă la cele cu pietre Swarovsky, cu tente naționale; de la cele mai mici, pînă la cele pentru decorul casei – toate își așteaptă cumpărătorul cu nerăbdare.

Pentru a-și bucura clienții cu cele mai noi tendințe, meșterii au început lucru încă din luna septembrie. Pentru public, mărțișoarele au apărut cu una-două săptămîni înainte de 1 martie, cu toate acestea cumpărătorii au lăsat totul pe ultima sută de metri.

Vînzătorii se plîng de proaste vînzări, chiar daca susțin că prețurile sunt accesibile pentru fiecare.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
114 locuitori

Lazo este un sat din cadrul comunei Alava, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Lazo a fost atestat în 1830 cu denumirea Iacobstal.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.