01 april 2016, 11:57 views 7461
Limitatoare de viteză au fost demontate în Chișinău
01 april 2016, 11:57 views 7461

Limitatoare de viteză au fost demontate în Chișinău

Fără limitatoare de viteză în capitală pe timp de iarnă. Angajaţii infrastructurii rutiere din municipiul Chişinău au început demontarea barierelor pe traseele din capitală, explicând acest lucru prin necesitatea reducerii numărului accidentelor rutiere pe timp de iarnă şi facilitarea lucrărilor efectuate de utilajele de deszăpezire. Totuşi, autorităţile nu au renunţat la instalaţii pe străzile cu traficul rutier intens.

Majoritatea limitatoarelor de viteză din capitală, amplasate în preajma trecerilor de pietoni, au fost deja scoase. Chiar dacă edilul capitalei spune că nu este de acord ca toate limitatoarele să fie demontate, responsabilii de la primăria municipiului Chişinău, spun că menţinerea lor va face imposibilă deszăpezirea drumurilor în perioada rece a anului.

Şoferii salută demontarea limitatoarelor şi spun că este o măsură necesară.

Deocamdată, conducătorii auto sunt nevoiţi să frâneze din cauza că porţiunile de drum unde au fost întinse obstacolele, sunt deteriorate, iar pe alocuri s-au format şanţuri generoase.

Conform datelor prezentate de primăria municipiul Chişinău, în capitală au fost instalate peste 1700 de denivelări artificiale.

Municipalitatea susține că gropile vor fi reparate abia la primăvară.

Source: trm.md

Keywords:

Chisinau , drum , automobil , viteza

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1253 locuitori

Şolcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cureşniţa Nouă și Şolcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1253 de oameni. Satul Șolcani a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.