14 november 2015, 14:30 views 6836
Noi metode de protecţie a naturii, în atenţia tinerilor
14 november 2015, 14:30 views 6836

Noi metode de protecţie a naturii, în atenţia tinerilor

Noi metode de protecţie a naturii s-au aflat în centrul atenţiei participanţilor la forul ştiinţific desfăşurat la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău. Aici a avut loc Conferinţa ştiinţifică a tineretului studios „Homo Sapiens în raporturile dintre sistemele naturale şi factorii de mediu", relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Conferința se află la a cincea ediție. Evenimentul își propune să apropie tineretul de bogățiile naturii noastre și ca apropierea să se facă în mod conștient, să se cunoască problemele noastre cu mediul, dar să se elaboreze și să se apere anumite modalități de protejare a acestor bogății", a menționat Varvara Buzilă, secretarul ştiinţific al Muzeului Național.

„Cel mai important este să cunoaștem că natura noastră este un patrimoniu al țării. Sper ca într-un timp foarte scurt să nu avem probleme cu ecologia. Din totdeauna Republica Moldova a fost cunoscută ca o țară cu o climă foarte bună", a afirmat Constantin Degteariov, masterand, Universitatea de Stat.

Source: trm.md

Keywords:

natura , forum , muzeu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1866 locuitori

Zberoaia este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Zberoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1866 de oameni. Satul Zberoaia a fost menționat documentar în anul 1621.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.