12 june 2015, 11:55 views 11515
Un Pom de Crăciun de 15 metri a fost inaugurat în satul Avdarma
12 june 2015, 11:55 views 11515

Un Pom de Crăciun de 15 metri a fost inaugurat în satul Avdarma

În satul Avdarma din UTA Gagauz-Yeri a fost instalat un Pom de Crăciun, care are o înălţime de 15 metri, mărime impresionantă pentru o localitate rurală. „Pentru prima dată bradul de sărbătoare este mai înalt decît principalele edificii ale localităţii", a afirmat preşedintele Consiliului sătesc, Piotr Gargalîc, transmite MOLDPRES.

Luminile pomului au fost aprinse în prima zi de iarnă, iar la instalarea acestuia a lucrat timp de patru zile o echipă de specialişti de la Chişinău.

„Am decis că principalul pom din an trebuie să fie o frumuseţe, dar să nu afecteze natura. Acesta reprezintă o compoziţie consolidată care are diametrul de cinci metri şi o greutate de peste şase tone. Pentru ornamentarea bradului au fost folosite 30 de mii de beculeţe, 250 de jucării şi ghirlande de 140 de metri", a menţionat Petru Gargalîc pentru portalul satului Avdarma.

În capitală, pentru sărbătorile de iarnă a fost împodobit un brad din faţa Catedralei „Naşterea Domnului". Pomul are o înălţime de aproximativ 18 metri, după ce i-au fost aplicate extensii.

Satul Avdarma face parte din municipiul Comrat şi are o populaţie de aproximativ patru mii de locuitori. Localitatea are o infrastructură dezvoltată, fiind asigurată cu reţele de apă şi canalizare, telefonie. În sat activează centre de business, sportiv şi de sănătate, o casă de cultură, şcoli de pictură, de muzică, de coregrafie, un spaţiu amenajat pentru concerte în aer liber etc. Locuitorii din Avdarma au un ziar local, un post de radio şi un site actualizat la zi cu reportaje video şi emisiuni.

Source: moldpres.md

Keywords:

brad , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
2073 locuitori

Şofrîncani este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 23 km de oraşul Edineţ și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2073 de oameni. Prima atestare a satului Șofrîncani din ținutul Hotin datează din 15 iunie 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.