09 august 2023, 16:00 views 711
La Soroca va fi construită o stație de epurare a apelor uzate
09 august 2023, 16:00 views 711

La Soroca va fi construită o stație de epurare a apelor uzate

În comuna Vasilcău din raionul Soroca va fi construită o stație de epurare a apelor uzate.

În acest sens, în urma examinării mai multor locații, Cabinetul de miniștri a aprobat schimbul unui teren din intravilanul municipiului Soroca cu terenul fondului silvic amplasat în extravilanul satului Vasilcău.

Terenul selectat reprezintă o zonă stîncoasă și are o bonitate scăzută. Din acest motiv, a fost evaluat ca fiind singurul acceptabil din punct de vedere al impactului asupra mediului și al celui social pentru stabilirea locației stației de epurare, construcția căreia face parte din Proiectul „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație Moldova”.

„Proiectul de construcție a stației de epurare are o importanță majoră, inclusiv transfrontalieră, fiind mereu subiect al discuțiilor comune cu reprezentanții autorităților publice centrale ale Ucrainei, inclusiv în Comisia nistreană moldo-ucraineană”, a menționat ministra mediului, Iordanca-Rodica Iordanov.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
476 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Frumuşica a fost menționat documentar în anul 1777.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.