01 june 2015, 15:37 views 11793
Tiraspolul impune asigurarea automobilelor cu numere de înmatriculare străine
Photo: ipn.md
01 june 2015, 15:37 views 11793

Tiraspolul impune asigurarea automobilelor cu numere de înmatriculare străine

Liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, a semnat un decret prin care a stabilit că toate automobilele cu numere de înmatriculare străine care intră în regiune vor avea nevoie de o poliţă de asigurare eliberată de administraţia transnistreană. Şeful Biroului pentru Reintegrare, de la Chişinău, George Balan, contactat de IPN, a spus că acest aşa-zis decret nu a fost discutat de nicio platformă de dialog, nici la ultima şedinţă a grupului de lucru pe transport, din 30 decembrie.

În decretul semnat de Evghenii Şevciuk se menţionează că poliţa de asigurare a proprietarilor de transport auto cu numere străine devine obligatorie din 1 martie. Timp de o lună, mai multe organe din stânga Nistrului urmează să stabilească regulamentul de aplicare a decretului semnat de liderul transnistrean.

George Balan a spus că această acţiune este unilaterală şi duce la înrăutăţirea situaţiei pentru populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului. Este o barieră suplimentară, necoordonată şi nu contribuie la apropierea malurilor. George Balan a mai spus că Biroul pentru Reintegrare va solicita ca această decizie să nu fie implementată, iar subiectul va fi discutat la următoarea şedinţă a grupului de lucru pentru transport, data căreia nu a fost deocamdată fixată.

Source: ipn.md

Comments

 (2)
  • #2 kkk Reply Quote selected
    Шевчук, похоже, не очень компетентен в этих вопросах, впрочем как и во многих других, и допускает глупости за глупостями... Посоветуйся, парень, со своим боссом, Рогозиным, прежде чем издавать такие указы-однодневки.
  • #1 rustam Reply Quote selected
    Вот баран. Сейчас молдова внесет закон о запрете номеров пмр и будешь ездить в аэропорт на баранах.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
942 locuitori

Zgărdeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zgărdeşti, Bondareuca și Ciofu. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 942 de oameni. Satul Zgărdești a fost menționat documentar în anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.