04 september 2014, 14:49 views 9258
Tiraspolul a aprobat mecanismul de folosire a terenurilor de către fermierii moldoveni
Photo: tv7.md
04 september 2014, 14:49 views 9258

Tiraspolul a aprobat mecanismul de folosire a terenurilor de către fermierii moldoveni

Autoritățile transnistrene au aprobat marţi instituirea unui "mecanism special de atribuire şi folosire a terenurilor cu destinaţie agricolă în raionul Dubăsari".

Nina Ştanski, șefa departamentului de externe a nerecunoscutei rmn, care a prezentat proiectul, a spus că problema a fost discutată deja la întrevederea reprezentanţilor politici ai Transnistriei şi Moldovei.

Potrivit acesteia, mecanismul pentru agenţii economici - fermieri din R.Moldova prevede obţinerea înregistrării la administraţia raionului Dubăsari şi încheierea unui contract de arendă a terenurilor pe termen de un an. "Acesta va fi un mecanism special provizoriu, un supliment la hotărîrea de guvern aprobată. În continuare, documentul va fi transmis administraţiei de stat din Dubăsari şi acolo fiecare fermier va putea lua cunoştinţă de acesta şi înţelege cu cine şi cum are de lucrat", a adăugat Ştanski.

Aceasta a precizat că "cu titlu de gest de bunăvoinţă, pentru cei 17 fermieri moldoveni disciplinaţi va fi instituită "cota zero" pentru perfectările vamale la transportarea mărfurilor, a tehnicii agricole, a pesticidelor peste hotarul RMN, iar pentru alţi fermieri din R.Moldova va fi prevăzut procedura generală de folosire a pămîntului, analogică celei aplicate în privinţa fermierilor transnistreni".

Discuţiile în privinţa acestei probleme vor continua la întrevederea grupurilor de lucru ale părţilor pentru probleme de economie, programată să aibă loc pe 11 aprilie. Experţii vor avea de coordonat mecanismul de folosinţă funciară, pe care reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului să-l poată aproba la reuniunea următoare, programată pentru 14 aprilie.

Source: tv7.md

Keywords:

Tiraspol , Chisinau , fermieri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
150007 locuitori
Logo

Tiraspol este un municipiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 73 km de Chișinău. Conform datelor din 2010 orașul avea o populație de 150007 locuitori. Orașul Tiraspol a fost întemeiat în anul 1792.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.