14 september 2015, 14:50 views 6792
Muzică, dansuri şi voie bună la Festivalul Etniilor desfăşurat la Soroca
14 september 2015, 14:50 views 6792

Muzică, dansuri şi voie bună la Festivalul Etniilor desfăşurat la Soroca

Etniile din raionul Soroca s-au adunat la Festivalul „Unitate prin diversitate". Fiecare a ţinut să demonstreze tot ce a păstrat mai valoros din cultura, portul şi bucatele naţionale. Evenimentul este la cea de-a XV-a ediţie, relatează Mesager.

Ruşi, ucraineni, romi, armeni, evrei - toți şi-au demonstrat talentul şi respectul pentru tradiţiile neamului din care fac parte.

Frumoasele cântece şi dansuri populare, prezentate de fiecare etnie în parte, au fost completate de o panoramă a bucatelor tradiţionale.

Maratonul cultural-gastronomic al etniilor i-a impresionat pe soroceni.

Ajuns la cea de-a XV-a ediţie, Festivalul din Soroca are drept obiectiv promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor etniilor conlocuitoare. Evenimentul este şi un prilej de comunicare despre problemele cu care se confruntă acestea.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
1090 locuitori

Ruseni este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 3 km de orașul Anenii Noi și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1090 locuitori. Satul Ruseni a fost înființat în anul 1933.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.