03 december 2015, 16:16 views 9126
Mai multe orașe ar putea primi statut de municipiu
03 december 2015, 16:16 views 9126

Mai multe orașe ar putea primi statut de municipiu

Proiectul privind acordarea statutului de municipalitate oraşelor Soroca, Cahul, Orhei şi Ungheni, aprobat în prima lectură, ar putea rămâne doar pe hârtie. Şi asta din lipsa unei legi care stabileşte clar atribuţiile unui municipiu. Mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale au organizat audieri publice pe marginea acestui subiect.

S-a mai propus ca lista celor patru oraşe să fie lărgită cu altele două: Edineţ şi Hânceşti. Edilii oraşelor care urmează să fie declarate municipii susţin pe deplin această iniţiativă.

Autorii proiectului de lege spun că până la finaţarea municipiilor este cale lungă. Şi asta pentru că nu există o lege care să stabilească criteriile de eligibilitate şi atribuţiile unui municipiu.

În prezent, în Moldova sunt cinci municipii: Chişinău, Bălţi, Tiraspol, Tighina şi Comrat.

Source: tv7.md

Keywords:

oraș , Moldova , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
2843 locuitori

Drochia este un sat şi comună din raionul Drochia. Drochia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2843 de oameni. Satul Drochia a fost menționat documentar în anul 1777.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.