Go to section: Architecture
29 june 2023, 11:00 Architecture views 1555
Un profesor de istorie bate alarma în privința restaurării unei cetăți medievale
29 june 2023, 11:00 Architecture views 1555

Un profesor de istorie bate alarma în privința restaurării unei cetăți medievale

Profesorul de istorie Mihai Zeamă bate alarma în privința (anti)restaurării fortăreței medievale din Soroca.

Istoricul cere să fie oprită bătaia de joc de la Cetatea Soroca. Acesta este susținut și de profesorul de istorie Vitalie Lipovanciuc. Președintele raionului Soroca Veaceslav Rusnac, ne-a spus azi că a fost sesizat de către profesorul de istorie, și a dat indicații ca lucrările de tencuire a cetății să fie temporar stopate pînă la inspecția unui specialist în domeniu, transmite observatorul.

Amintim că săptămîna trecută și preotul Nicolae Robu s-a arătat indignat de folosirea pietrei de Cosăuți la restaurearea cetății Soroca, fapt prin care se știrbește autenticitatea monumentului.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1254 locuitori

Grigorievca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Grigorievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Căușeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1254 de oameni. Satul Grigorievca a fost menționat documentar în anul 1883.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.