Go to section: Literature
13 june 2012, 14:49 Literature views 9742
13 june 2012, 14:49 Literature views 9742

La Chişinău au fost inaugurate Zilele Vasile Alecsandri-Mihai Eminescu

La Biblioteca Naţională au fost inaugurate astăzi Zilele Vasile Alecsandri - Mihai Eminescu. Pe parcursul a trei zile, pînă la 15 iunie inclusiv aici sînt deschise publicului expoziţii de carte, xilogravură, au loc recitaluri de muzică şi poezie, informează MOLDPRES.

Alexe Rău, directorul bibliotecii a menţionat la inaugurare că în aceste zile instituţia pe care o conduce găzduieşte expoziţiile "Bardul de la Mirceşti", "Mihai Eminescu - valori bibliofile", "Eminescu în arta plastică".

Astăzi a avut loc şi prezentarea desenului "Mihai Eminescu văzut de Vasile Mureşan Murivale". Totodată, a fost proiectat filmul documentar "Ultimii ani din viaţa lui Mihai Eminescu", realizat de jurnalistul român Andrei Gheorghe.

Mîine, vor avea loc depuneri de flori la monumentul lui Vasile Alecsandri din scuarul Bibliotecii Naţionale, după care în holul instituţiei se va desfăşura un recital de muzică şi poezie, pe versurile lui Vasile Alecsandri. Sala de conferinţe a bibliotecii va găzdui Simpozionul "Valori bibliofile".

În dimineaţa zilei de 15 iunie, vor avea loc depuneri de flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor. La bibliotecă, vor fi interpretate romanţe pe versurile lui Eminescu, după care va fi prezentată ediţia integrală "Mihai Eminescu" în 11 volume, îngrijită de istoricul literar Dimitrie Vatamaniuc. În după-amiaza zilei, va fi proiectat filmul "Luceafărul", în regia lui Emil Loteanu, după care va fi decernat un premiu pentru cea mai bună recitare din poezia lui Eminescu.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
80 locuitori

Negurenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Satul Negurenii Noi a fost menționat documentar în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.