11 may 2017, 13:35 Health views 7972
11 may 2017, 13:35 Health views 7972

Relațiile proaste în familie cresc cu 34 % riscul de boli de inimă


Foto: informing.ru

Oamenii de știință de la University College din Londra au evaluat gradul de influență a relațiilor de familie asupra sănătății omului și stării inimii sale. Studiul realizat timp de 12 ani de medicii britanici a arătat, că în cazul în care o persoană se simte abandonată, crește foarte mult riscul de a dezvolta un buchet de boli.

Verificarea stării de sănătate a mai mult de nouă mii de voluntari i-a convins pe oamenii de știință că oamenii care nu simt înțelegere și sprijin emoțional din partea familiei, au cu 34 % mai multe șanse de a deveni victime ale bolilor de inimă. De asemenea, aceștia au cu 23% mai multe șanse de a dezvolta o boala coronariană.

Un alt fapt interesant: din doi oameni care fumează și consumă alcool, riscul de a dezvolta boli de inimă este mai mare la cei care sînt într-o relație proastă cu partenerul.

Trebuie de adăugat că oamenii de știință au dovedit existența legăturii dintre relația cu cei apropiați și starea inimii. Studiile anterioare sugerează că o căsnicie fericită prelungește viața omului și că femeile căsătorite de 3 ori mai rar suferă atac de cord decît femeile singure. La femeile divorțate riscul de atac de cord crește cu 30-40 %.

Source: informing.ru

Keywords:

sentimente , familie , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
30 locuitori

Grinăuți este stație de cale ferată din raionul Ocniţa, în componența comunei Dîngeni. Se află la distanța de 22 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia localității constituia 30 de oameni. Stația de cale ferată Grinăuți a fost înființată la finele secolului XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.