09 april 2014, 15:49 Health views 15331
09 april 2014, 15:49 Health views 15331

Nunta ecologică: în numele dragostei şi viitorului

În ultimul timp popularitatea "nunților verzi" a crescut enorm, mai ales, în Occident, unde există o atitudine mult mai serioasă şi responsabilă față de problema poluării mediului. De fapt, conceptul de eco-nuntă implică, în primul rînd, o manifestare aparte de respect pentru natură şi în al doilea rînd – organizarea unei festivități care ar aduce prejudicii minime mediului..

Simbol nunții "verzi" este transparentă: tinerii speră să trăiască fericiți şi să crească copiii într-o lume verde frumoasă și nu pe un morman de gunoi ars şi realizează responsabilitatea lor pentru această transformare.

Planificînd o nuntă "verde", studiați site-urile specializate și ţineți cont de realităţile interne. Este imposibil pentru noi să strîngem fonduri pentru nuntă curăţind oraşul de gunoi sau să le oferim oaspeţilor în calitate de  distracție posibilitatea de a aduna deșeurile din parc ... Este greu de imaginat mireasa în rochie de mireasă verde făcută din ziare vechi, coafuri de nunta cu eco-bijuterii în stilul „a doua viață a sticle de plastic” etc.

Totuși există numeroase oportunitati: utilizarea ţesăturilor naturale ecologice în îmbrăcăminte, a produselor eco-cosmetice, florilor cultivate fără chimicale, produse ecologice pe masa de sărbătoare, renunţarea la serviciile de mașinilor retro cu nivelul ridicat al emisiilor nocive ...

Gîndiți-vă la locul sărbătorii. Ar fi frumos să o petreceți mai aproape de natura: o casă la ţară, pensiune, camping, - lăsaţi să fie clar ce anume doriți să salvați!

Keywords:

ecologie , viitor , nunta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
2843 locuitori

Drochia este un sat şi comună din raionul Drochia. Drochia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2843 de oameni. Satul Drochia a fost menționat documentar în anul 1777.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.