08 july 2023, 16:00 Health views 1119
Pe teritoriul unui spital din capitală ar putea fi construită o platformă de aterizare a elicopterelor medicale
08 july 2023, 16:00 Health views 1119

Pe teritoriul unui spital din capitală ar putea fi construită o platformă de aterizare a elicopterelor medicale

Pe teritoriul Institutului de Medicină Urgentă este imperativ necesară construcția unei platforme de aterizare a elicopterelor medicale, pentru a interveni rapid în salvarea vieților omenești, a declarat directorul institutului, Mihai Ciocanu.

Managerul spitalului și-a exprimat speranța că acest lucru ar putea fi posibil, odată cu extinderea proiectului transfrontalier SMURD 2, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„O instituție medicală de nivelul Institutului de medicină urgentă trebuie să aibă pe teritoriu o platformă de aterizare a elicopterelor. Noi acum primim pacienții duși de elicopterele SMURD din Romînia pe stadionul Dinamo. Nu este departe de instituția noastră, dar noi pierdem jumătate de oră, dar în situațiile critice această perioadă este colosal de mult. De aceea am vrea să extindem proiectul SMURD-2 și să construim această platformă de aterizare a elicopterelor”.

Mihai Ciocanu a subliniat că, datorită proiectelor transfrontaliere europene, Republica Moldova este în pas cu tendințele globale de dezvoltare a diverselor specialități și profesii medicale.

Amintim că, în acest an urmează să fie construite patru heliporturi pentru elicoptere medicale, dintre care două în municipiul Chișinău. Banii vor fi alocați dintr-un proiect transfrontalier cu Romînia, odată cu lansarea serviciului SMURD 2.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1961
Populația:
19 locuitori

Teliţa Nouă este un sat din cadrul comunei Teliţa, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Anenii Noi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 19 oameni. Satul Teliţa Nouă a fost înființat în anul 1961.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.