19 february 2019, 10:30 Health views 9415
Numărul cazurilor de viroze a crescut cu 10%
19 february 2019, 10:30 Health views 9415

Numărul cazurilor de viroze a crescut cu 10%

Circa 5400 de persoane din capitală au ajuns săptămîna trecută în instituțiile medico-sanitare publice cu infecții respiratorii acute. Anunțul a fost făcut de către șeful interimar al Direcției asistență socială și sănătate, Carolina Olaru, în ședința săptămînală a serviciilor primăriei Chișinău.

Potrivit sursei citate, numărul cazurilor de viroze a crescut cu peste 10% față de săptămîna precedentă, când s-au înregistrat aproape 4900 de cazuri.

„Cei mai afectați sînt copiii cu vîrste de până la 4 ani, la care au fost înregistrate aproximativ 1300 de cazuri. Alte peste 1500 de cazuri s-au stabilit la copiii între 5 și 14 ani. În această perioadă, 103 bolnavi au fost spitalizați. Totodată, au fost raportate 205 cazuri de gripă. La fel, s-a înregistrat un caz de deces. Este vorba de un bărbat de 32 de ani, care nu a fost vaccinat", a spus Olaru.

Tot săptămîna trecută, în capitală, s-au înregistrat nouă cazuri de tuberculoză și 39 de cazuri de varicelă.

Pentru evitarea îmbolnăvirii, epidemiologii recomandă cetăţenilor să nu recurgă la autotratament şi să se adreseze medicului la apariţia primelor simptome de boală compatibile cu gripa. De asemenea, populaţia şi personalul medical sînt îndemnați să folosească măşti de protecţie când asistă și îngrijesc bolnavii. Printre recomandările medicilor se numără şi spălatul pe mâini cu apă şi săpun, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului, evitarea locurilor aglomerate.

Source: moldpres.md

Keywords:

viroze , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1844
Populația:
773 locuitori

Țîghira este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 773 de oameni. Satul Țîghira a fost menționat documentar în anul 1844.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.