30 january 2019, 11:20 Health views 10110
Secţia oftalmogie a Spitalului Clinic Republican a fost dotată cu echipament modern
30 january 2019, 11:20 Health views 10110

Secţia oftalmogie a Spitalului Clinic Republican a fost dotată cu echipament modern

Secţia oftalmologie a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga" (SCR) a fost dotată cu noi echipamentele medicale performante destinate tratamentului bolilor oftamologice din cauza diabetului zaharat, miopiei de grad avansat şi alte afecţiuni retiniene, donate de către Organizaţia Hjelp Moldova din Norvegia.

Astfel, baza tehnologică a secţiei a fost fortificată cu un Ecoscan - destinat pentru biometria, calculul pseudofacului (lentilei intraoculare), indispensabil pentru pregătirea preoperatorie a pacieţilor cu cataractă, diagnosticul unor patologii precum: decolare de retină şi de coroidă, hemoftalm, tracţie vitreoretiniană, luxaţie de cristalin, retinoschizis, tumori intraoculare, corpi străini intraoculari şi un Laser pol anterior –pentru tratamentul cataractei secundare, care reprezintă o complicaţie frecventă a operaţiei de cataractă ce constă în opacifierea capsulei posterioare a cristalinului.

Cu doi ani în urmă, Secţia oftalmologie, SCR a beneficiat de laser de pol posterior pentru tratamentul complicaţiilor diabetului zaharat şi al glaucomului incipient, dar şi de tomograf în coerenţă optică pentru diagnosticarea şi investigarea bolilor retinei si nervului optic.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1300 locuitori

Frunză este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Uiutnoe, Frunză, Andriaşevca Nouă, Andriaşevca Veche, Novosaviţcaia, Novocotovsc, Prioziornoe. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Frunză alcătuia 1300 de oameni în anul 2006. Satul Frunză a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.