28 april 2018, 09:30 Health views 14996
Pacienții grav bolnavi vor beneficia de îngrijire paliativă la domiciliu
28 april 2018, 09:30 Health views 14996

Pacienții grav bolnavi vor beneficia de îngrijire paliativă la domiciliu

Pacienții grav bolnavi vor beneficia de îngrijire paliativă la domiciliu. Acțiunea este prevăzută în cadrul unui proiect de dezvoltare lansat astăzi de către Hospices of Hope Moldova, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), transmite MOLDPRES.

În prezent, în rețeaua națională de îngrijire paliativă au fost integrate trei organizații din regiunile Ocnița, Orhei și Soroca, ce prestează servicii profesionale de asistență medico-socială celor care se confruntă cu boli incurabile.

Cu suportul Hospices of Hope Moldova, echipele vor primi ajutor financiar lunar pentru salarizare, medicamente, transport, consumabile, ajutor umanitar sub formă de pungi pentru stomă și instruiri generale în domeniul îngrijirii paliative.

Totodată, până în luna august urmează să fie formate alte două echipe mobile de îngrijiri paliative, care la fel vor beneficia de tot suportul necesar.

Prezentă la evenimentul de lansare a proiectului, secretarul de stat al MSMPS, Rodica Scutelnic, a menționat că instituția are ca prioritate asigurarea pacienților cu servicii medicale accesibile și de calitate. „Salutăm inițiativa și activitatea Hospices of Hope Moldova, care va contribui la atingerea scopului nostru comun, asigurarea îngrijirilor necesare și a unui trai decent pacienților care au nevoie de aceste servicii", a declarat Rodica Scutelnic.

La rândul său, managerul de țară Hospices of Hope Moldova, Raluca Munteanu, a subliniat că „odată cu formarea acestor echipe va crește calitatea serviciilor oferite și cu circa 50% numărul vizitelor efectuate".

Îngrijirea paliativă este o abordare care îmbunătățește calitatea vieții pacienților grav bolnavi și familiilor acestora prin prevenirea/înlăturarea suferinței și tratamentul durerii.

Hospices of Hope Moldova este o organizație internațională de caritate care susține dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă în Republica Moldova din anul 2008.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1553 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Grătieşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1553 de oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.