22 march 2019, 23:00 Health views 5886
22 march 2019, 23:00 Health views 5886

Depinde starea de spirit de vreme?

Cînd vremea se deteriorează, persoana începe să se simtă rău, credem noi. Dar oamenii de știință s-au angajat să risipească miturile despre relaţia dintre vreme şi starea de spirit, scrie discovery.com.

Se pare că majoritatea oamenilor se încadrează în una din cele patru categorii. Cercetătorii din Germania au urmărit două mii de germani, întrebîndu-i în fiecare zi despre starea de spirit si evenimentele din viața lor.

Potrivit lui Jaap Denissen de la Universitatea Humboldt din Berlin, de fapt, există diferenţe între oameni. Împreună cu colegii săi, el a identificat patru categorii: cei pe care vremea şi anotimpurile nu îi influenţează, cei care iubesc vara, oamenii care urăsc de vară şi cei care iubesc ploaia.

Oamenii de ştiinţă spun că copiii tind să aparţină aceluiaşi tip de oameni ca și mamele lor. Dar nu se poate afirma că o persoană are o predispoziție genetică la un anumit tip.

Una din cauzele principale ale aşa-numitelor depresii meteorologice, care nu au legătură cu factorul genetic sau ştiinţific, oamenii de știință consideră lipsa de vitamina D. Dar, din fericire, în lumea modernă, este simplu de a suplini acest deficit. Vitamina D se găseşte în peşte şi produse lactate fortificate special. Ea, de asemenea, este produsă de pielea umană atunci cînd este expusă la lumina soarelui.

Deşi vitamina D nu este un panaceu pentru starea de spirit de sezon şi depresie, cercetătorii spun că îi ajută să înţeleagă dacă există o relaţie între vreme şi starea de spirit.

Keywords:

sanatate , psihologie , om , meteo

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
103 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Localitatea Romanovca se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 103 oameni. Cătunul Romanovca a fost întemeiat în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.