01 january 2017, 13:30 Health views 4720
Moldovenii cred mai puțin în medici
01 january 2017, 13:30 Health views 4720

Moldovenii cred mai puțin în medici

Experții de la „Magenta Consulting" au realizat un studiu cu privire la starea de sănătate a moldovenilor și felul în care aceștia au grijă de ea.

Studiul relevă că doar 10% din moldoveni vizitează medicul regulat, chiar dacă se simt bine, iar 13% consultă medicul regulat pentru că suferă de boli cronice. Majoritatea intervievaților – 57 la sută au declarat însă că nu văd necesitatea de a merge la medic, atît timp cît se simt bine. Alți 20% din respondenți au recunoscut că nu consultă medicul chiar dacă se simt rău.

Sondajul mai arată că moldovenii nu au încredere în medicina netradițională și medicamentele homeopatice . 69% dintre cei intervievați nu sînt familiarizați deloc cu termenul de medicină homeopatică. Astfel, pentru a se trata, moldovenii merg la farmacii - 93%. Peste o treime din populație cumpără medicamente o dată pe lună și mai rar, iar 28% din respondenți susțin că merg la farmacie de cîteva ori în decursul unei luni.

Source: noi.md

Keywords:

medicamente , medic , sanatate , sondaj

Comments

 (1)
  • #1 Alexandr Reply Quote selected
    И правильно, таких неквалифицированных врачей как в Молдове ещё поискать надо

    От наших врачей живым ещё никто не уходил...

 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
638 locuitori

Viişoara este un sat din cadrul comunei Purcari, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 638 de oameni. Satul Viişoara a fost întemeiat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.