12 march 2020, 15:40 Health views 9348
De ce NU trebuie sa mîncăm noaptea
Photo: incomemagazine.ro
12 march 2020, 15:40 Health views 9348

De ce NU trebuie sa mîncăm noaptea

Cercetatorii americani de a Universitatea din California au studiat influenta unei gustari nocturne asupra starii de santate a organismului. Ei au ajuns la concluzia ca mancatul in timpul noptii genereaza mai degraba probleme cu memoria, decat cu luarea in greutate.

In opinia oamenilor de stiinta, perturbarea ritmului "ceasului intern" al organismului are un efect negativ asupra starii lui generale.

Deocamdata, experimentele au fost efecutate pe rozatoare, dar autorii studiului sustin ca regulile sînt valabile si pentru om.

Soarecii folositi au fost impartiti in doua greupe. Una a primit hrana numai in timpul zilei, a doua si pe durata noptii.

Dupa o perioada, cercetatorii au constatat ca soarecii din a doua grupa au manifestat dificultati in recunoasterea unor obiecte absolut banale pentru ei. Mai mult, cu cat soarecii transformau noaptea in zi si invers, aceste probleme deveneau mai grave.

Pornind de la aceste rezultate, oamenii de stiinta au tras concluzia ca "deteriorarea" ceasului biolog afecteaza memoria.

Source: incomemagazine.ro

Keywords:

om , sanatate , alimentatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
708 locuitori

Sloveanca este un sat din cadrul comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 708 oameni. Satul Sloveanca a fost menționat documentar în anul 1820.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.