17 december 2014, 10:17 Health views 9598
17 december 2014, 10:17 Health views 9598

Oamenii de știință: rețelele sociale provoacă tulburări digestive


Foto: informing.ru

Oamenii de știință de la Universitatea Americană din Washington (American University Washington ) susțin că rețelele sociale provoacă tulburari digestive. Oamenii care frecvent vizualizează pozele altora mult mai des suferă de diverse tulburări digestive.

Chestionarea a fost realizată cu participarea a o sută de tinere. Scopul principal al studiului a fost de a afla dacă o fată este mulțumită de corpul ei și cît de mult timp ea petrece pe rețelele sociale.

Experții au găsit o legătură între vizualizarea imaginilor altora și nemulțumirea de propria siluetă. Participantele la experiență, care adesea vizualizau poze cu femei frumoase și oameni celebri, doreau să piardă în greutate.

Oamenii de știință explică acest efect prin faptul că femeile își schimbă concepția despre frumusețe, și chiar fetele care practică sport doresc să piardă în greutate, ceea ce cauzează probleme digestive și crește riscul de a dezvolta anorexie.

Anterior, cercetătorii de la Universitatea din Michigan au constatat că Facebook-ul afectează negativ starea de spirit a utilizatorilor. Iar întîlnirile și convorbirile telefonice, dimpotrivă, au un impact pozitiv asupra vieții noastre.

Source: informing.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
177 locuitori

Grinăuţi este un sat din cadrul comunei Mihălăşeni, raionul Ocniţa. Satul Grinăuți este situat la o distanță de 12 km de orașul Ocnița și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grinăuți datează din anul 1872.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.