16 august 2013, 12:10 Sport views 9617
16 august 2013, 12:10 Sport views 9617

Moldova a luat aurul la Campionatul Mondial de Lupte din Bulgaria


Foto: sport.gov.md

Reprezentanta Moldovei la lupte feminine, Emilia Budeanu, a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial de Lupte, care se desfăşoară în or. Sofia, Bulgaria, transmite serviciul de presă al Ministerului Tineretului și Sportului.

Potrivit acestuia, sportiva moldoveană a înregistrat o performanţă spectaculară: în optimi a învins-o pe reprezentanta Turciei cu scorul de 9-1, în pătrimi a eliminat-o pe chinezoaica Liqiong Xie, scor 7-0, iar mongoleza Munkhtsetseg Ganbold a fost surclasată în semifinale cu scorul de 8-0.

Pentru acest succes Emilia Budeanu va primi din partea Ministerului Tineretului şi Sportului un premiu în valoare de 30 de mii de lei şi o bursă lunară de 6 mii de lei, pe durata unui an calendaristic.
 

Sursa:  NOI.MD

Keywords:

Moldova , lupta , Campionat , Bulgaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
3111 locuitori

Satul Costuleni este un sat și comună din raionul Ungheni. Costuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Este amplasat la o distanţă de 18 km de oraşul Ungheni şi la circa 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3111 oameni. Satul Costuleni a fost întemeiat în anul 1864.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.