27 february 2024, 12:00 Sport views 1185
Bronz pentru R. Moldova la turneul internațional de gimnastică ritmică
27 february 2024, 12:00 Sport views 1185

Bronz pentru R. Moldova la turneul internațional de gimnastică ritmică

Sportivele din Republica Moldova au cuceri două medalii de bronz la turneul internațional de gimnastică ritmică din România „Cupa Irina Deleanu”.

Gloria Motricală la categoria seniori a obținut medalia de bronz la exercițiul cu mingea. La junioare, cea mai bună performanță a avut-o Polina Bulat, care a evoluat cu la panglica, urcînd pe locul trei, transmite ziua.md.

Sportivele din Republica Moldova au concurat alături de gimnaste din 11 țări.

După o luptă foarte strînsă, primele trei locuri, la exercițiile cu mingea și panglica, au fost obținute de gimnastele din România și Republica Moldova.

La senioare, Gloria Motricala a obținut medalia de bronz, la exercițiul cu mingea, și a urcat pe podium alături de româncele Cristina Drăgan (locul 1) și Sabina Enache (locul 2).

La junioare, cea mai bună performanță a avut-o Polina Bulat (la panglică), obținînd, de asemenea, medalia de bronz. Ea a urcat pe podium alături de vicecampioanele mondiale Amalia Lică (locul 1) și Lisa Garac (locul 2), ambele din România.

Republica Moldova a fost reprezentat la turneul internațional „Cupa Irina Deleanu”, desfășurat la Ploiești (România) de trei sportive junioare: Polina Bulat, Anastasia Catana și Alina Yemets și trei sportive senioare: Gloria Motricală, Polina Șliomskaia și Sofia Bulat.

În finală s-au calificat cinci din cele șase sportive : Polina Bulat (cu panglica și cercul), Anastasia Catana (cu mingea) și Alina Yemets (cu mingea). Dintre senioare, în lupta finală au intrat Gloria Motricala (cu mingea și cercul) și Sofia Bulat (cu panglica). Și Polina Șliomskaia a fost la un pas de a se califica în finală cu măciucile, însă nu i-au ajuns două sutimi din puncte.

Cea de a 23-a ediție a Turneului Internațional „Cupa Irina Deleanu” s-a desfășurat la Poiești, în perioada 22-25 februarie, și se înscrie în suita de evenimente dedicate programului național „Ploiești, Capitala Tineretului 2024”.

Evenimentul este unul oficial, fiind inclus în calendarul sportiv al Federației Internaționale de Gimnastică Ritmică. La ediția din 2024, la turneu au mai participat gimnaste din Turcia, Serbia, Luxemburg, Azerbaidjan, Estonia, Bulgaria, Israel și altele.

Source: noi.md

Keywords:

turneu , gimnastica , medalie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
49 locuitori

Dermengi este un sat din cadrul comunei Budăi, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 49 de locuitori. Satul Dermengi a fost atestat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.