Show news from...

eye 596 Views

Cine a cîștigat Cupa Moldovei la tenis de masă


Alexandra Chiriacova (Dubăsari) și Andrei Puțuntică, originar din Călărași, au devenit posesori ai Cupei Moldovei la tenis de masă, au informat vineri surse din cadrul federației naționale.

Competiția s-a desfășurat la Bălți. "Alexandra Chiriacova este, cu adevărat, cea mai puternică", a declarat pentru agenție antrenorul câștigătoarei Valeriu Grosu, relatează Știri.md cu referire la Moldpres.

Pe locul doi s-a situat Vlada Caraulnaia din capitală, iar pe trei - Natalina Brânză (Bălți). "Evoluția Vladei Caraulnaia a fost o surpriză", consideră mai mulți experți inclusiv Ivan Capsamun. În faza finală a concursului feminin au evoluat zece jucătoare.

Andrei Puțuntică a învins în toate meciurile disputate cu scorul 3-0. El a fost urmat pe podiumul de premiere, în ordine, de Vladislav Ursu și Felix Cozmolici, ambii din Chișinău. Toți premianții sunt elevi ai antrenorului Vladimir Semipeadnâi.

În faza finală a turneului au evoluat opt jucători. Surpriză a fost calificare în această etapă a lui Mihai Caminschi din Ungheni în defavoarea maestrului sportului Veniamin Dubrovin (Bălți).

Alexandra Chiriacova este legitimată la clubul Farul din Constanța (România ). Ea a mai cucerit Cupa Moldovei în 2017 și 2018. Anul trecut a ocupat locul trei la turneul internațional din Istanbul (Turcia). Anul curent a devenit campioană a României pe echipe, categoria de vârstă Under-16.

Andrei Puțuntică evoluează în campionatul Germaniei. El este câștigător al turneului World Cadet Challenge la dublu masculin și medaliat cu argint în concursul pe echipe, ocupant al locului trei la Campionatul European de juniori la dublu masculin (Under -18).

Keywords:

tenis de masă , cupa , sport

Settlements of Moldova and Diaspora

Caragaș

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1800 locuitori

Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.

Read more