13 march 2018, 16:45 Sport views 13364
PDM a anunțat construcţia unei arene în capitală
13 march 2018, 16:45 Sport views 13364

PDM a anunțat construcţia unei arene în capitală

PDM a lansat astăzi un proiect de parteneriat public-privat, prin care va atrage investiții pentru construcţia unei arene multifuncționale în Chişinău. Anunţul a fost făcut de liderul democraţilor Vlad Plahotniuc la finele şedinţei săptămînale a formaţiunii, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, proiectul va fi unul grandios şi, după cum estimează experții de la Guvern, va fi finalizat într-un an de zile.

"Noi vom acorda Executivului tot suportul politic pentru acest proiect şi vom susţine toate proiectele care aduc beneficii cetăţenilor", a spus Plahotniuc.

Conform sursei citate, statul va oferi suportul necesar pentru investitori şi va avea şi o cotă parte în proiect.

Conceptul arenei care va purta denumirea de "Chișinău Arena" a fost prezentat jurnaliştilor de speakerul Andrian Candu, care a spus că aceasta va avea o capacitate de circa 5000 de locuri şi va putea găzdui diverse evenimente, printre care concerte, conferințe, expoziții, competiții sportive, antrenamente.

"În proiectul nostru această arenă va avea şi locuri adiacente: o piscină olimpică, SPA, Fitness, Club de Tenis", a spus Candu.

El a adăugat că arena ar putea fi construită în Stăuceni şi va costa între 30 și 50 de milioane de euro.

 

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
905 locuitori

Rezina este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 905 oameni. Satul Rezina a fost menționat documentar în anul 1502.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.