24 november 2016, 14:15 Sport views 5531
Clubul lui Gaţcan a dispus sensaţional de “Bavaria” în LC
24 november 2016, 14:15 Sport views 5531

Clubul lui Gaţcan a dispus sensaţional de “Bavaria” în LC

Echipa "Rostov", al cărei căpitan este originarul din Moldova Alexandru Gaţcan, în turul cinci al etapei pe grupe a Ligii Campionilor (LC) a învins "Bavaria".

Victoria faţă de "Bavaria" a fost pentru echipa din Rusia prima în toată istoria participării la LC. Aceasta însă nu-i va permite clubului "Rostov" din grupa "D" să se califice în play-offul LC din cauza numărului mic de puncte acumulate.

Jucătorul selecţionatei de fotbal a Moldovei Alexandru Gaţcan în meciul "Bavaria", care a avut loc în seara zilei de 23 noiembrie, s-a aflat pe teren 90 de minute şi a ajutat echipa să obţină o victorie sensaţională. Spiritele în rîndurile suporterilor clubului "Rostov" nu erau optimiste, doarece în meciul primului tur echipa rusă a cedat nemţilor la Munchen cu scorul de 0:5. Nici începutul meciului la Rostov pe Don nu promitea nimic bun debutanţilor. Stranierul brazilian al "Bavariei" Douglas Costa în minutul 36 a şutat sub transversala porţii clubului "Rostov" şi a deschis scorul în meci.

Jucătorii din "Rostov" au reuşit să meargă la pauză cu dispoziţie bună, deoarece atacantul iranian al "sudicilor" (porecla fotbaliştilor din "Rostov" în rîndurile suporterilor – n.red.) Sardar Azmoun a egalat scorul. Imediat după pauză gazdele au devansat adversarii. Christian Noboa a cîştigat un penalty, iar Dmitri Poloz l-a realizat cu încredere – 2:1. "Bavarezii" au avut nevoie de mai puţin de două minute ca să egaleze scorul. Tînărul mijlocaș ofensiv spaniol Juan Bernat cu un şut puternic în poartă l-a impus pe Gaţcan şi pe partenerii lui să-şi pună mîinile în cap.

"Rostov" a reuşit să se mobilizeze spre sfîrşitul jocului şi să finalizeze meciul cu adversarul serios din Germania în favoarea sa. Noboa, care a dat o pasă de gol la începutul reprizei a doua, în minutul 66 a marcat personal un gol. Stranierul ecuadorian din "Rostov" a executat cu brio lovitura liberă şi l-a impus pe portarul "Bavariei" Sven Ulreiyh să scoată balonul din plasa porţii – 3:2.

Spre regret, "Rostov" încă în turul precedent a pierdut şansele de a se califica în play-offul LC, dar în schimb poate disputa poziţia a treia, care oferă dreptul de a juca în 1/16 Ligii Europei. Clubul "Bavaria", deşi a pierdut, a devenit unul din cei 12 participanţi la play-offul LC. Al doilea "bilet" în următoarea rundă în grupa "D" şi l-a asigurat clubul "Atletico", care în meciul turului cinci a dispus de PSV cu scorul de 2:0.

În grupa "A" şi-au asigurat un decalaj suficient de la adversari echipele "Arsenal" şi "Paris Saint-Germain". În seara zilei de 23 noiembrie ele au jucat la egalitate în dispută faţă în faţă cu scorul de 2:2. Ambele cluburi au acumulat cite 11 puncte după cinci tururi şi decalajul lor de la urmăritori constituie nouă puncte. "Basel" şi "Ludogorets" evoluează extrem de nereuşit în grupa "A", acumulînd doar cite două puncte.

Grupa "B" rămîne unica, unde trei echipe au acumulat un număr aproximativ egal de puncte. "Benfica" şi "Napoli" au la activ cîte opt puncte, "Beşiktaş" dispune de şapte puncte şi, de asemenea, pretinde la participarea la 1/8 de finală ale LC. În turul cinci "Beşiktaş" a remizat cu "Benfica", cedînd pe parcursul disputei cu scorul de 0:3. Clubul "Napoli" a jucat fără goluri cu "Dinamo" Kiev şi a pierdut toate şansele de a se califica în play-off.

"Barcelona" în grupa "C" a dispus de "Celtic" cu scorul de 2:0 şi şi-a garantat calificarea în play-off de pe primul loc. Ambele goluri în acest meci aparţin vedetei "Barcelonei" Lionello Messi. Al doilea "bilet" de participare în continuare la turneu l-a cîştigat clubul "Manchester City", care în turul cinci a remizat cu "Borussia" din Mönchengladbach.

Cu o zi înainte de aceasta, au devenit cunoscute încă şase cluburi, care anticipat s-au calificat în play-off – "Real", "Juventus", "Borussia" (Dortmund), "Monaco", "Leicester" şi "Bayer".

Turul final, al şaselea, al fazei pe grupe a LC va avea loc la 6 şi 7 decembrie. Atunci vor deveni cunoscuţi toţi cei 16 participanţi la 1/8 de finală ale principalului turneu de fotbal între cluburile Europei, care vor continua lupta pentru trofeu în februarie 2017.

Source: www.noi.md

Keywords:

fotbal , club , victorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
5062 locuitori

Larga este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Larga şi Pavlovca. Satul Larga este situat la o distanță de 19 km de oraşul Briceni, 12 km de Lipcani şi 256 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului Larga constituia 5062 de oameni. Prima atestare documentară a satului Larga datează din iulie 1429, cînd domnul Ţării Moldovei Alexandru cel Bun îl întărea lui Dan Uncleată.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.