29 february 2016, 11:08 Sport views 4982
FIFA are un nou președinte
29 february 2016, 11:08 Sport views 4982

FIFA are un nou președinte

Italo-elvețianul Gianni Infantino este noul președinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), în urma alegerilor desfășurate vineri la Zurich, anunță presa internațională, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

În al doilea tur al alegerilor, Gianni Infantino a obținut 115 voturi. El a fost urmat de Șeicul Salman bin Ebrahim Al Khalifa (Bahrain), cu 88 de voturi, și Prințul Ali Bin Al Hussein al Iordaniei, cu 4 voturi, în timp ce francezul Jerome Champagne nu a primit niciun vot.

La vot au luat parte 207 federații naționale. Pentru ca un candidat să fie declarat învingător după al doilea tur de scrutin, trebuia să obțină majoritatea simplă a voturilor — 104.

Infantino a fost în frunte și după primul tur al alegerilor, dar nu a reușit să obțină două treimi din voturi, majoritate necesară pentru această fază a scrutinului, astfel încît a avut loc un al doilea tur. În primul tur, Infantino a obținut 88 de voturi, în timp ce Șeicul Salman a primit 85, Prințul Ali a strîns 27 de voturi, iar Jerome Champagne, 7. Majoritatea necesară de două treimi însemna 138 de voturi.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

FIFA , fotbal , președinte , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
612 locuitori

Blindeşti este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 612 oameni. Satul Blindești a fost menționat documentar în anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.