23 december 2015, 11:02 Sport views 5738
Radu Albot şi Anastasia Vdovenco - cei mai buni tenismeni ai Moldovei în 2015
23 december 2015, 11:02 Sport views 5738

Radu Albot şi Anastasia Vdovenco - cei mai buni tenismeni ai Moldovei în 2015

Cei mai buni tenismeni ai Moldovei în anul 2015 au fost desemnaţi Radu Albot (al cincilea an consecutiv) şi Anastasia Vdovenco (al treilea an consecutiv).

Corespondentul sportiv al agenţiei „INFOTAG" a relatat că laureaţii au fost premiaţi în ajun, la Gala tenisului 2015, în cadrul cărei Federaţia de Tenis din Moldova (FTM) a numit toţi laureaţii anului curent. Printre aceştia sunt campioni mondiali în pereche între veterani cu vârsta de peste 40 de ani – Olga Cosîh şi Svetlana Comleva.

Preşedintele FTM, Marina Tauber, a spus că anul 2015 a fost unul dificil pentru tenisul moldovenesc, arătându-se convinsă că rezultatele anului 2016 vor fi mai bune.

„În primul rând sperăm că speranţa noastră principală – Radu Albot, pentru prima dată în istoria Moldovei va obţine dreptul de a participa la Jocurile Olimpice, care în vara anului 2016 vor avea loc în Brazilia", a spus ea.

La ceremonia de premiere Radu Albot a lipsit deoarece are antrenamente intensive în SUA în condiţii apropiate celor de la meciurile Australian Open din ianuarie 2016.

„Evoluţia cu succes la acesta şi alte competiţii prestigioase îi vor permite lui Radu să obţină un bilet la Jocurile Olimpice", a spus tatăl său, Vladimir.

Potrivit spuselor sale, sprijin financiar în pregătirea pentru aceste turnee Radu primeşte de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul de Interne şi Federaţia de Tenis din Moldova.

„Vreau să menţionez că graţie interviului cu Radu, publicat de agenţia „INFOTAG", în care a comunicat că nu primeşte bursă de stat (se acordă campionilor şi medaliaţilor mondiali şi ai Europei, iar în tenisul profesionist asemenea turnee nu sunt – „I") problema a fost soluţionată", a spus Vladimir Albot.

 

Source: www.infotag.md

Keywords:

tenis , sport , Radu Albot

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2127 locuitori

Tudora este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Tudora este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Ștefan Vodă și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2127 de oameni. Satul Tudora a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.