24 july 2015, 17:45 Sport views 7885
Pentru prima dată, la jocurile mondiale au fost delegați și tenismeni din Moldova
Photo: trm.md
24 july 2015, 17:45 Sport views 7885

Pentru prima dată, la jocurile mondiale au fost delegați și tenismeni din Moldova

13 sportivi vor reprezenta Republica Moldova la cele mai prestigioase competiţii din lume a sportivilor cu necesităţi speciale - Special Olympics World Games 2015, care se vor desfăşura în perioada 25 iulie - 2 august, în Los Angeles.

Potrivit Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM), sportivii vor reprezenta Moldova la fotbal, natație, tenis de masă și tenis de câmp.

Cu sprijinul Federației de Tenis din Moldova, pentru prima dată, la jocurile mondiale au fost delegați și tenismeni din Moldova. Este vorba de tenismanul cu necesități speciale Pavel Ivanov, care va evolua împreună cu Victor Vleju. Aceștia vor fi însoțiți de căpitanul și antrenorul selecționatei la tenis Olga Cosic și antrenorul de tenis Rimma Cucu.

Jocurile Mondiale Special Olympics reprezintă cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu deficiențe de dezvoltare intelectuală. Competiția se petrece o dată la patru ani și adună în jur de 6500 de sportivi din aproximativ 160 de țări. Jocurile mondiale se află deja la ediția a 14-a.

Anul acesta, organizația Special Olympics în Moldova sărbătorește douăzeci de ani de activitate.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
230 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Cotovca alcătuia 230 de oameni în anul 2001. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.