10 november 2014, 11:31 Kaleidoscope views 14209
10 november 2014, 11:31 Kaleidoscope views 14209

Există o relație directă între bani și fericire

Foto: zn.ua

Regula "Oamenii apreciază întotdeauna ceea ce nu au" s-a confirmat, scrie publicația spaniolă La Vanguardia.

"Astăzi, în vremuri de criză, banii sînt  principalul lucru de care au nevoie spaniolii pentru fericire" – scrie ziarul citînd un studiu recent realizat de Institutul Coca - Cola de la Felicidad în baza unui sondaj la care au participat 3.500 de oameni.

În 2013, 54 % dintre spanioli au spus că sînt mulțumiți de viața lor. Cu 2 % mai mult decît în 2010. Autorul studiului este de părere că spaniolii au moderat nevoile lor economice și sînt fericiți cu ceea ce au.

"Dar, în ultimii cîțiva ani s-a schimbat ierarhia de priorități: în 2007 principalul pentru fericire era sănătatea (37 %), pe locul al doilea a fost dragostea (32 %), al treilea - banii (17 %). În 2013 pe poziția de sus se află banii (36 %)," – se spune în articol.

Cercetătorii au facut un portret al spaniolului fericit: 26-35 de ani, este căsătorit, are un loc de muncă, trăiește cu copiii și animalele de companie, este sigur pe sine. Cei mai mulțumiți de viața lor sînt în Extremadura, Aragon, Navarra și Cantabria.

Iată auto-portretul unui om mulțumit de viață: "Sînt energic", "Îmi place să ajut pe alții", "Eu mereu spun "mulțumesc", "îmi pasă de mediul înconjurător", "apreciez simtul umorului".

Source: zn.ua

Keywords:

bani , fericire , om

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1547 locuitori

Caterinovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Sadchi și Caterinovca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 129 km de Chișinău. Populaţia satului Caterinovca alcătuia 1547 de oameni în anul 2012. Satul Caterinovca a fost menționat documentar în anul 1795.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.